kad_seminarium_25_september_web.png

Seminarium på Kulturhuset i Stockholm den 25/9

22 augusti 2017

Varmt välkommen till Konsten Att Deltas seminarium om hur vi samverkar för att bryta segregerande mönster inom kultursektorn.


Kultursektorn fortsätter att vara starkt segregerad trots flera insatser sedan mångkulturåret 2006. Flera rapporter genom åren vittnar om svårigheter för utlandsfödda att ta sig in i det svenska kulturlivet.  ”Hur kan utrikesfödda kulturskapares yrkesetablering underlättas?”  är ett seminarium för att lyfta fram dessa frågor och se på hur vi kan samverka och gemensamt bryta dessa segregerande mönster. Seminariet arrangeras av projektet ”Konsten att delta: bild och form”, Konstnärernas Riksorganisation, KLYS (Konstnärliga och litterära yrkesutövares samarbetsnämnd), Kulturhuset i Stockholm, Svenska Fotografers Förbund, Svenska Tecknare, Illustratörcentrum. Projektet finansieras av Postkodlotteriets Kulturstiftelse.

”Konsten att delta: bild och form” är ett projekt som syftar till att underlätta för utlandsfödda bild- och formskapare (nyanlända och de som varit en längre tid i landet) att komma in i och bli en del av den svenska bild- och formbranschen, men också för att det regionala kulturlivet ska kunna ta del av de interkulturella nätverk och bild- och formskapare som sällan blir uppmärksammade. Vi har sedan 2016 arbetat regionalt med dessa frågor, men vi ser att det är viktigt att bygga upp ett nationellt nätverk och att liknande arbetssätt och metoder används i hela landet. Vi börjar därför arbeta nationellt från och med oktober 2017. Detta bidrar även till att projektet skapar naturliga mötesplatser och nya nätverk mellan kollegor.

 

Du anmäler dig till seminariet genom vårt formulär >> (öppnas i nytt fönster).

 

Läs mer om projektet.

 

 

 

 


Nyhetsarkiv


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!