politisksekreterare_annons.jpg

Konstnärernas Riksorganisation söker politisk sekreterare/kommunikatör

10 december 2018

Vi söker dig som vill arbeta för bättre villkor inom konst- och kulturområdet på Konstnärernas Riksorganisation.


Som politisk sekreterare/kommunikatör kommer du att samordna och driva organisationens påverkans- och kommunikationsarbete, hålla organisationen uppdaterad med omvärldsanalys samt arbeta med både strategiskt och praktiskt pressarbete.

I arbetet ingår även att skriva underlag till remisser och arrangera debatter, att genomföra och kommunicera undersökningar och kampanjer, vara redaktör för de kulturpolitiska sidorna på organisationens hemsida och sociala medier samt organisera och vara aktiv i organisationens övriga kommunikationsarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av påverkans- och kommunikationsarbete i olika former. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och behärska digitala publiceringsverktyg.

Vi ser gärna att du delar vårt stora intresse för kulturpolitik och har erfarenhet av medlemsdrivna organisationer, branschorganisationer och/eller intresseorganisationer samt vet hur de politiska processerna fungerar.

Omfattning

Tjänsten är en visstidsanställning på 100% fram till 21 januari 2020 med placering på Konstnärernas Riksorganisations lokaler på Hornsgatan 103 i Stockholm.

Ansökan senast 10 januari. Tillträde 1 februari eller enligt överenskommelse.

Välkommen med personligt brev och CV senast den 10 januari till eva.mansson@kro.se. Skriv ”Ansökan politisk sekreterare” i ämnesraden.

Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Eva Månsson, verksamhetschef på eva.mansson@kro.se eller 08-54 54 20 80.

Konstnärernas Riksorganisation företräder 3 300 yrkesverksamma bildkonstnärer, konsthantverkare och formgivare i Sverige. Vi arbetar för konstnärlig frihet och goda villkor för bild- och formkonstnärer.


Nyhetsarkiv


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!