seminarium_riksmote_0.jpg

Välkommen till ett spännande seminarium om konstnären som yrke

12 april 2019

I samband med Konstnärernas Riksorganisations riksmöte 2019, arrangerar vi ett seminarium för deltagarna i riksmötet samt andra intresserade. Seminariet hålls fredag den 3 maj kl. 13-17 på Svensk Form i Stockholm. Det är kostnadsfritt men föranmälan krävs.


PROGRAM

13.00 Välkomna
Katarina Jönsson Norling, ordförande, samt Eva Månsson, verksamhetschef, hälsar välkomna.

13.10 Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden
Stella d’Ailly, konstnärlig ledare/verksamhetsledare Mossutställningar, presenterar projektet som i fem akter vill bidra till ett holistiskt perspektiv på stadsplanering.

13.30 Gestaltningsuppdrag, nya rekommendationer
Konstnärernas Riksorganisation arbetar för att ta fram rekommendationer vid upphandling av gestaltningsuppdrag.
Katarina Renman Claesson, jurist på Konstnärernas Riksorganisation, redogör för rekommendationerna i upphandlingsprocessen.

14.10 Artworks - mobilapp och webbplats som inspirerar en ny generation konstköpare
Går det att sälja konst via digitala plattformar? Henrik Kanekrans, grundare av Artworks, berättar om deras idé och villkor för konstnärer.

14.30 Kaffe

15.00 Bättre villkor för verksamma inom Formområdet
Konstnärernas Riksorganisation undersöker villkoren för verksamma inom formområdet. Sanna Svedestedt Carboo, vice ordförande, samt Nika Persson, designer och konstnär, rapporterar från pågående arbetet för bättre villkor när det gäller arvode, avtal och generella principer.      

Bensträckare

15.45 Konst och politik i Centraleuropa
Zandra Thuvesson, politisk sekreterare på Konstnärernas Riksorganisation, samtalar med Torbjörn Elensky , författare, om hur konservativa och högerpopulistiska krafter driver allt hårdare krav på styrning och censur. Inte minst i Centraleuropa politiseras idag konstlivet. (Torbjörn Elensky ersätter Cecilia Hansson).

16.30 Seminariet avslutas

ANMÄLAN

Du anmäler dig till seminariet här. (OBS! Riksstyrelse och representanter i fullmäktige som redan anmält sitt deltagande till Eva Skarbäck behöver inte anmäla sig igen)

Begränsat antal platser – först till kvarn gäller!


Nyhetsarkiv


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!