illustration.jpg

Nu behövs din insats!

30 juni 2017

I höst lägger nuvarande regeringen sin sista stora budget och förhandlingarna om denna har redan dragit igång. Det är dags att politikerna går från ord till handling och tillsammans behöver vi sätta press på regeringen för att:


• Konstnärers arbete ska ersättas i nivå med författares! Nyligen presenterade kulturministern en kraftig höjning av biblioteksersättningen. Vi vill att IV-ersättningen ska höjas med 20 miljoner kronor så att den motsvarar det författare får när deras böcker lånas ut på bibliotek.

Konstnärer ska få betalt för sin arbetstid vid utställningar! Vi vill se en finansiering av MU-avtalet genom att det tillförs 64 miljoner kronor som öronmärks för konstnärernas arbetstid. I ett första steg, till statsbudgeten 2018, föreslår vi 32 miljoner kr.

Delta i kampanjen


I dagarna skickas ett brev ut till alla medlemmar med information om kampanjen. Tillsammans med brevet bifogas ett adresserat vykort. Sätt på ett frimärke, skriv under med ditt namn och lägg det i närmsta brevlåda. Vänta inte, det är nu det måste skickas iväg!

kampanj1.jpg
 

Fick du inget kort? Beställ ett här!


Du kan beställa hem ett ex genom att maila oss namn och adress.

Sprid gärna till dina konstnärskollegor att du har postat kortet. Dela denna sida i sociala medier. Tillsammans kan vi göra skillnad.

KRO/KIF har under en längre tid bedrivit ett aktivt påverkansarbete för att få regeringen att ta fram en ambitiös handlingsplan för bild- och formkonsten. Handlingsplanen, som presenterades i november 2016, har några bra satsningar men viktiga reformer uteblev, bland annat finansieringen av Visningsersättningen och MU-avtalet. 

 

bakgrund_brev_vykortkampanj_2017_webbversion.pdf

vykort_alicebahkuhnke_magdalenaandersson.pdf


Nyhetsarkiv


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!