Från Folk och Kultur: Stärk bild- och formkonsten!

17 februari 2022

Nu lägger vi ut inspelningarna av våra programpunkter på Folk och Kultur på Vimeo. Först ut är samtalet ”Dags att stärka bild och formkonsten” med företrädare för organisationer som representerar curatorer och utställningsarrangörer samt medarbetare i återstartsutredningen.


Fredagen den 11 februari så sändes samtalet ”Dags att stärka bild och formkonsten” på det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur. I det deltog företrädare för organisationer som representerar curatorer och utställningsarrangörer samt medarbetare i återstartsutredningen till ett samtal om hur bild- och formsektorn kan stärkas och utvecklas och om möjligheterna att enas kring en gemensam färdväg framåt.

Medverkade gjorde Magdalena Malm, medverkande i utredningen Återstart för Kulturen, Marti Manen, Språkrör för nätverket Klister, Mariangela Méndez Prencke, Ordförande för Svenska Curatorföreningen och Sara Edström, riksordförande i Konstnärernas Riksorganisation. Moderator var Jon Brunberg, kulturpolitisk strateg och pressansvarig på Konstnärernas Riksorganisation.

Samtalet spelades in i Svensk Forms vackra bibliotek på Skeppsholmen och för videoproduktionen stod Geska och Robert Brecevic på Performing Pictures.


Nyhetsarkiv


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!