bild_motionsworkshop_16_jan_2017.jpg

KRO/KIF Stockholm: Fullsatt gästbostad för ett bättre 2017

20 januari 2017

Runt om i Sverige organiserar sig konstnärer för bättre villkor 2017. KRO/KIF Stockholm arrangerade nyligen en motionsworkshop inför sitt årsmöte 8 mars och KRO/KIF:s riksmöte den 6 maj 2017.


Den 16 januari bjöd KRO/KIF Stockholm in konstnärer för att tillsammans med lokalföreningen skriva och processa fram motioner till Stockholmsföreningens årsmöte och riksföreningens riksmötet. Motioner som kan bidra till att skapa bättre villkor för konstnärer och mer jämlikhet i en alltmer ojämlik värld. I den fullsatta och nypimpade gästbostaden skapades motioner och arbetsgrupper. Och i bakgrunden rörde sig KRO/KIF Stockholms valberedning för att få in förslag på nya styrelseledamöter till 2017. 

KRO/KIF Stockholm utmanar nu regioner och lokalföreningar i övriga landet att fånga in kraften hos medlemmarna till motioner och arbetsgrupper för ett bättre 2017. Vilken lokalorganisation/regionstyrelse får igenom flest motioner på riksmötet 2017?

Sista dagen att lämna in motioner till KRO/KIF Stockholms årsmöte är 31 januari. Deadline för nomineringar till KRO/KIF Stockholms styrelse är 2 februari. 

Motionsworkshopen gavs i samarbete med KRO/KIF Stockholms valberedning och styrelse samt Stiftelsen Konstnärernas Kårhus som driver gästbostaden. I valberedningen sitter Annika Daevel, Carina Gunnars, Staffan Hjalmarsson, Helene Hortlund och Anna Kindgren.

Här hittar du information om KRO/KIF:s riksmöte. 


Nyhetsarkiv


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!