juristsokes_fb.jpg

Är du jurist med intresse för konst och kultur?

18 maj 2018

Konstnärernas Riksorganisation söker en jurist med intresse för konst och kultur som vill arbeta med att förbättra yrkesverksamma bild- och formkonstnärers ekonomiska och sociala villkor.


Som jurist på Konstnärernas Riksorganisation ansvarar du för den juridiska rådgivningen till våra medlemmar, samt organisationens juridiska arbete. Du kommer vara delaktig i arbetet med rekommendationer och stöd vid offentlig upphandling, organisationens upphovsrättsliga arbete samt utbildningsrelaterade tjänster som tillhandahålls för yrkesverksamma inom bild- och formområdet.

Du bör ha god kännedom om allmän affärs- och avtalsjuridik, och möjlighet att tydligt kommunicera juridiska frågeställningar med icke-jurister. Tjänsten innebär även kontakt med myndigheter och privata aktörer, vilket ställer krav på öppenhet och flexibilitet.

Erfarenhet av arbete inom kultursektorn är meriterande. Vi söker dig som har ett gediget engagemang för organisationens arbete med att förbättra villkoren för yrkesverksamma bildkonstnärer, konsthantverkare och formgivare.

Tjänsten är en heltidstjänst på 100 %.
Vi kan dock vara öppna för att diskutera alternativ omfattning på tjänsten.

Ansökan senast 3 juni. Tillträde 15 augusti eller enligt överenskommelse.
Vi har kollektivavtal och tillämpar 6 månaders provanställning

Välkommen med personligt brev, CV och kopior av betyg senast den 3 juni till eva.mansson@kro.se. Skriv ”Ansökan jurist” i ämnesraden.

Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Eva Månsson, verksamhetschef på eva.mansson@kro.se eller 08-54 54 20 80.

Konstnärernas Riksorganisation företräder 3 300 yrkesverksamma bildkonstnärer, konsthantverkare och formgivare i Sverige. Vi arbetar för konstnärlig frihet och goda villkor för bild- och formkonstnärer.


Nyhetsarkiv


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!