IMG_1406

Konstnärernas Riksorganisation på Folk och Kultur 2023

13 februari 2023


Årets upplaga av det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur gick av stapeln den 8-11 februari i Eskilstuna. Vi arrangerade själva samtalet ”Bättre avtal!” och vår ordförande Sara Edström och tidningen Konstnärens chefredaktör Robert Stasinski deltog även i andra seminarier under konventet.

I samtalet ”Bättre avtal!” samlade vi representanter från några aktörer i bild- och formsektorn som på olika sätt deltar i avtalsförhandlingar eller arbetar med avtal, för att hjälpa oss att reda ut frågan hur vi skapar bättre förutsättningar för goda avtal i branschen och blir av med de dåliga avtal som förekommer. Det blev ett engagerat samtal som väckte stort intresse hos en intitierad publik.

Medverkade gjorde Kajsa Ravin, generaldirektör på Kulturrådet, Anna Hyltze, Enhetschef utställningar och samlingar på Göteborgs konstmuseum, Katarina Renman Claesson, förbundsjurist på Konstnärernas Riksorganisation och Astrid Sylwan, bildkonstnär och ledamot av Konstnärsnämndens styrelse. Modererade gjorde Sara Edström och Jon Brunberg från Konstnärernas Riksorganisation.

Foto: de medverkande i samtalet ”Bättre Avtal!”, fr.v.: Katarina Renman Claesson, förbundsjurist på Konstnärernas Riksorganisation, Anna Hyltze, Enhetschef utställningar och samlingar på Göteborgs konstmuseum, Kajsa Ravin, generaldirektör på Kulturrådet, Jon Brunberg, kulturpolitisk strateg på Konstnärernas Riksorganisation, Sara Edström, riksordförande på Konstnärernas Riksorganisation och Astrid Sylwan, konstnär och ledamot av Konstnärsnämnden.


Nyhetsarkiv


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!