del3_hot_alladeltagarna_eventbild.jpg

LYSSNA 26/11 med kulturminister Alice Bah Kuhnke: Hur skyddar staten kulturskaparna?

23 november 2015

Alltfler konstnärer och författare i Sverige utsätts för hot och trakasserier, både på nätet och fysiskt. I den tredje delen av höstens LYSSNA deltar kulturminister Alice Bah Kuhnke. Tema: Hur skyddar staten konstnärerna och författarna?


I den sista delen av höstens LYSSNA sätter vi fokus på statens ansvar för att skydda yttrandefriheten: Vad gör staten i dag för att undvika risken för självcensur bland kulturskapare och att institutioner väljer bort kontroversiella konstnärer och författare på grund av rädslan för hot och hat? Vad gör staten för att förebygga hot och ge skydd när författare och konstnärer kränks? Vilka initiativ kan och borde vi förvänta oss av regeringen?

Välkommen!

Medverkande:
Alice Bah Kuhnke, kulturminister (MP)
Gunnar Ardelius, författare och ordförande Sveriges Författarförbund
Katarina Jönsson Norling, konstnär och ordförande Konstnärernas Riksorganisation 
Roxy Farhat, konstnär
Peter Fröberg Idling, författare, styrelseledamot i Svenska PEN
Moderator: Anders Rydell, författare, kulturchef på Hallpressen och fd chefredaktör för Tidningen Konstnären

Tid: Kl 18:00 – 19.00, torsdag den 26 november
Plats: Foajé 3, våning 3, Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm

Fri entré

Arrangörer är Svenska Författarförbundet, Svenska PEN, Konstnärernas Riksorganisation, Sveriges Konsthantverkare och Industriformgivare i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern. Arrangemanget är den tredje delen i höstens LYSSNA, Kulturhuset Stadsteaterns samtalsserie om yttrandefrihet. Temat är hot mot konstnärer och författare och det är en del i ett större arbete som KRO/KIF, Författarförbundet och PEN driver kring dessa frågor tillsammans med myndigheter, regering och andra organisationer.

Samma dag (26/11 )hålls en MU-avtalskonferens för utställningsarrangörer.


Nyhetsarkiv