chklist-IG

Ny checklista - att använda konst i marknadsföring

18 juni 2024

Konstnärernas Riksorganisation har tillsammans med Sveriges Annonsörer tagit fram en checklista med några punkter att ta med sig vid användning av konst i marknadsföring.


Det har blivit allt vanligare att konst används i reklam utan att konstnären tillfrågas. Konstnärernas Riksorganisation har därför tillsammans med Sveriges Annonsörer tagit fram en checklista med några punkter att ta med sig vid användning av konst i marknadsföring. Läs checklistan här.

Läs också intervjun på Sveriges Annonsörers webbplats med Ulrika Wendt, jurist på Sveriges Annonsörer och Katarina Renman Claesson, jurist på Konstnärernas Riksorganisation, om hur man ska tänka när man använder sig av konstverk i reklam.

Checklista-konstverk-i-marknadsforing


Nyhetsarkiv


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!