katarina_renman_0.jpg

Konstnärernas Riksorganisation får ny jurist

1 augusti 2018

Vi hälsar vår nya jurist Katarina Renman Claesson varmt välkommen till Konstnärernas Riksorganisation.


Några av er känner kanske redan igen henne från våra föredrag om upphovsrätt. Katarina har sedan början av 2000-talet specialiserat sig på immaterialrättsliga och konstjuridiska frågor, med särskilt intresse för den konstnärliga friheten. De senaste åren har hon haft olika uppdrag med juridisk bas på Stockholms universitet samt drivit egen firma med uppdrag inom immaterialrätt (Innovations- och IPR strategier), upphovsrätt, konst- och kulturjuridik samt it-rätt.

Hon ser nu fram emot att arbeta som jurist på Konstnärernas Riksorganisation och få ta sig an alla de juridiska ”krångligheter” som medlemmarna möter i sin vardag. Katarina börjar den 1 september.


Nyhetsarkiv


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!