bild_semniarium.jpg

Missa inte årets Riksmötesseminarium nu på fredag 23 april!

21 april 2021

Hur säkerställer vi en livskraftig situation för bild- och formkonstnärer i Sverige framöver? Seminarium fredagen den 23/4 2021.


 

För att bena i den här stora och viktiga frågan kommer vi att samla människor från lite olika perspektiv som kan hjälpa oss diskutera och försöka hitta fram till bra lösningar. Seminariet är öppet för alla.

 

Från och med 2021 ska 43 miljoner delas ut i arbetsstipendier per år - hur kommer den här satsningen hanteras? Vilka fler insatser kommer att behöva mejslas ut utifrån det slukhål för konsten och kulturen som 2020 var? Vad betyder den här tiden för konsten och inte minst för landets bild- och formkonstnärer?

 

Ta del av samtalen och delta gärna genom att ställa en fråga i den chatt som finns tillgänglig i samband med sändningen.

 

9.30-10.00 Kulturpolitisk nivå.

Ellen Wettmark, ordförande Konstnärsnämnden samt Magdalena Malm, utredare i regeringens utredning “Återstart för kulturen – återhämtning och utveckling efter coronapandemin”.

 

10.00-10.30. Samhällsnivå.

Sara Meidell, kulturredaktör Västerbottens-kuriren, Robert Stasinski, chefredaktör tidningen Konstnären, Macarena Dusant, konstvetare och fristående textförfattare.

 

10.30.11.00 Konstnärlig nivå

Carola Grahn, konstnär och Salad Hilowle, konstnär. Fotograf Carola själv. Fotograf Salad: Maja Bäckström.

 

Samtalsledare för sändningen Zandra Thuvesson, kulturpolitisk strateg Konstnärernas Riksorganisation.

 

Länk till sändningen


Nyhetsarkiv


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!