PRV_kurs_YT

KURS: Så skyddar du dina immateriella rättigheter!

Datum: 17 maj 2024
Tid: 10:00-11:30

Med idéer, kreativitet, kunskap och erfarenhet som utgångspunkt i din verksamhet är det viktigt att känna till dina immateriella rättigheter. Upphovsrätt, patent, varumärkesskydd och designskydd är kanske rättigheter du känner igen. Men fler skydd finns; företagshemligheter för idéer, kunskap och annan specifik information, och/eller geografiska indikationer om du arbetar med lokala konsthantverkstraditioner.

Vi har bjudit in Markus Dahlberg från PRV för att berätta hur du identifierar och skyddar dina rättigheter. Vår förbundsjurist Katarina Renman Claesson ger praktiska exempel när och hur immateriella rättigheter kan användas i bild- och formkonstnärernas verksamhet och avtal. 

Om föreläsarna:

Katarina Renman Claesson är förbundsjurist på Konstnärernas Riksorganisation.
Markus Dahlberg arbetar som målgruppsansvarig för små och medelstora på Patent- och registreringsverket och har lång erfarenhet att guida små och medelstora företag i att skydda sina immateriella tillgångar.

Kursen som ges i formen av ett YouTube-seminarium är öppen för alla formgivare och konstnärer.

Anmäl dig i formuläret nedan.

Kursledare: Katarina Renman Claesson, Markus Dahlberg
Nivå: Grundkurs
Form: YouTube-seminarium
Vem kan delta? Öppet för alla intresserade.
Avgift: Kursen är kostnadsfri.


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!