Knutte Wester

Knutte Wester fick i uppdrag att skapa ett minnesmärke över romernas historia i Göteborg – en grupp, en historia och en stad som han saknar förankring i. I KONSTNÄREN Podcast berättar han om sitt livs svåraste process.

BILD: Knutte Wester

9 mars 2020

#4 Knutte Wester. Det (omöjliga) uppdraget att skapa ett romskt minnesmärke


För tre år sedan fick Umeåbaserade skulptören och filmskaparen Knutte Wester i uppdrag att skapa ett minnesmärke över romernas historia i Göteborg – en grupp, en historia och en stad som han saknar förankring i. Han tackade efter mycket tvekan ja och påbörjade den svåraste resa som hans konst någonsin tagit med honom på. För KONSTNÄREN:s chefredaktör Sofia Curman berättar han om att lyssna som konstnärlig metod, att lyssna för mycket, att bränna ut sig, att säga upp sig, att helt formulera om ett offentligt uppdrag och att till slut hitta en lösning i det mest oväntade. I maj 2020 invigs verket Romanoparken, sång om en plats. 


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!