Éva Mag

I premiären av KONSTNÄREN Podcast följer vi skulptören Éva Mag på hennes resa mot performancebiennalen Performa i New York.

BILD: Margareta Sandebäck

13 december 2019

#1 Éva Mag: Tio dansare, tio kroppar av lera


Skulptören Éva Mag har uppmärksammats stort för sina kroppar skapade av textil och lera. Hon syr fodral, eller hudar, av tyg och stoppar dem med blöt lera. Hon kallar det ”att göra kropp”. I november i år var det premiär för hennes hittills mest omfattande verk, Dead Matters Moves, på Performa i New York. Tio dansare som tillsammans med henne i en undersökande och improviserad koreografi skapade tio lerkroppar under sex dagar. Hela processen skedde inför publik i The Gym i Judson Memorial Church vid Washington Square Park, en klassisk plats för progressiv dans.

I KONSTNÄREN podcast talar Éva om självtvivel, kroppsbetraktelser och om varför textil alltid kommer före den förföriska leran.


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!