Somekurs_II_IG_ny

Bygg varumärke och skapa synlighet i sociala medier! Grundkurs II: Linkedin

Datum: 1 juni 2023
Tid: 09:00-12:00

Vi är oerhört glada över att i slutet av maj och början av juni kunna erbjuda alla bild- och formkonstnärer en utbildning i hur sociala medier kan användas för att bygga varumärke och skapa synlighet. Kursen hålls i digital form och består av två moment, men har du inte möjlighet att delta vid båda tillfällen kan du anmäla dig till endast en av kurserna.

LinkedIn är det perfekta verktyget för företagare, inklusive konstnärer, att nå sin målgrupp. Genom att vara aktiv på LinkedIn kan konstnärer nätverka med branschfolk, marknadsföra sina verk och dela kunskap och expertis. Det är också en plats där vi kan hitta samarbetspartners. Vill du veta mer om hur du kan arbeta med LinkedIn för att nå ut? Då är detta rätt utbildning för dig!

Under vår andra halvdag går vi igenom grunderna i organisk närvaro på LinkedIn. Under

kursen går vi igenom:

  • Algoritmen - vad är det som avgör vilka inlägg som visas?
  • Vilken typ av innehåll som fungerar bäst
  • Grafiskt material - format och möjligheter
  • Bygga varumärke och försäljning på sociala medier
  • Inspiration & nyheter - så håller du dig uppdaterad
  • Målgrupp - är LinkedIn rätt plattform?
  • Sidadministration

Kurserna hålls av de erfarna digitala marknadsförarna Alessandro Lion och Anna-Karin Persson. Alessandro kommer från en bakgrund inom det grafiska och det kreativa, och drev under många år eget företag inom contentskapande, webbutveckling och marknadsföring. Hans bakgrund som egenföretagare har gett en helhetsbild inom hur digitalt skapande, grafisk sammansättning och webbutveckling samspelar med marknadsföringen av materialet. Alesso arbetar framför allt inom paid social, webbdesign och contentproduktion. Anna-Karin är en erfaren digital marknadsförare som brinner för att skapa engagerande kampanjer och innehåll på sociala medier. Hon är passionerad när det gäller att hjälpa individer och företag att nå ut till målgruppen på ett effektivt sätt, genom att använda sig av de senaste teknikerna och strategierna.

Tipsa gärna kollegor! Kursen är öppen även för icke-medlemmar, men observera att endast medlemmar kommer att kunna ta del av inspelningen i efterhand.

Kursledare: Alessandro Lion och Anna-Karin Persson.
Nivå: Grundkurs
Form: Digital
Vem kan delta? Kursen är öppen för alla bild- och formkonstnärer.
Avgift: Kursen är kostnadsfri.


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!