Distansmöten som fungerar

Distansmöten över telefon och Skype kan underlätta för de styrelser som har svårt att ha fysiska möten på grund av långa avstånd eller tidsbrist.

Telefonkonferens

Riksorganisationen tillhandahåller en tjänst för telefonkonferenssamtal som är kostnadsfri. Kontakta kansliet på kro@kro.se för att boka tid för en telefonkonferens.

Zoommöte

Riksorganisationen har ett zoomkonto som kan användas gemensamt av lokalföreningarna. Kontakta alltid ordförande för att få hjälp att boka in tid för möte.

Skypemöte

Skype är en gratis tjänst för konferenssamtal och videogruppchatt. Deltagarna använder sin dator eller mobil. I båda fallen behöver programvaran laddas ner och installeras. Gå till https://www.skype.com/sv/ för att ladda ner och installera på din dator eller sök på Skype i App Store eller på Google Play för att installera på din mobiltelefon.

Du behöver sedan logga in. Om du inte redan har ett konto behöver du skapa ett. Du kan sedan leta upp de andra styrelsemedlemmarna genom att söka på deras profilnamn. Det räcker med att en person i styrelsen ser till att lägga till alla i styrelsen och sedan ringer upp deras konton när mötet ska börja. De andra behöver bara logga in och vänta på att bli uppringda.

En praktisk funktion är att ni kan skicka filer och skriva i chatten till varandra under själva mötet.

Ett problem som kan förekomma är att uppkopplingen inte är bra nog vilket kan resultera i ett hackigt ljud och dålig bildkvalité. Det kan då vara bra att användarna stänger av kameran så att ljudöverföringen förbättras.

CHECKLISTA: SÅ LYCKAS DU MED DISTANSMÖTET


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!