World Art Day firas under valåret 2018 med konsttårta och politiska samtal. På vilka konstpolitiska frågor går partierna till val? Hur ska konsten kunna göras tillgänglig i hela landet? Hur skapa goda förutsättningar för de som producerar det konstnärliga innehållet? Hur ska konsten och kulturen ges utrymme i samhällsplaneringen?
Välkommen på release för årets första nummer av KONSTNÄREN med panelsamtal om maktmissbruk på konstnärliga utbildningar, 21 mars kl 18–20 på Bonniers Konsthall.
Nu utökar Konstnärernas Riksorganisation möjligheterna till personlig dialog för frågor som gäller ditt arbete med konstnärliga gestaltningsuppdrag. Nu kan du som medlem i Konstnärernas Riksorganisation, utan kostnad, boka tid för samtal med en erfaren kollega.
Vi lanserar tillsammans med sju andra organisationer www.kulturvalet.se för att sätta konsten och kulturen på dagordningen i valet 2018. Jämför dina åsikter med partiernas i Kulturvalets valkompass och skicka ett budskap in i framtiden: Till den som blir kulturminister efter valet 2018.
På den här sidan samlar vi citat om konst och kulturpolitik.
Konstnärernas Riksorganisation kommer att finnas med på utställartorget och delta i fyra seminarier på ”Folk och Kultur” 7-10 februari 2018 i Munktellstaden, ESKILSTUNA. Folk och Kultur är ett kulturpolitiskt konvent med ett par hundra seminarier och kulturupplevelser.
Tidningen KONSTNÄREN gjorde i nummer #4-2017 en jämförelse mellan regeringens kulturbudget för 2018 och oppositionspartiernas budgetmotioner för samma år.
"Som aktiva inom samtidskonsten kräver vi ett stopp på sexuella övergrepp och trakasserier. Vi är inte längre tysta", skriver 1625 kvinnor, icke-binära och transpersoner inom svenskt konstliv i uppropet #konstnärligfrihet.
Metoo-kampanjen har fått människor över hela världen att reagera mot sexism och sexuella trakasserier. Uppropet #NotSurprised och nu också #Konstnärligfrihet visar att inte heller konstens område är befriad från maktmissbruk och sexuella trakasserier.
Konstnärernas Riksorganisation kommer att finnas med på Utställartorget och delta i fyra seminarier på ”Folk och Kultur” 7-10 februari 2018 i Munkellstaden, Eskilstuna. Folk och Kultur är ett kulturpolitiskt konvent med ett par hundra seminarier och kulturupplevelser.

Sidor