On World Art Day 15th of April 2021 we are hosting two talks in an online webinar. The seminar is free for all interested parties to take part in, but we need you to sign up.
Zandra Thuvesson, strateg på rikskansliet samtalar med Jon Brunberg, rapportförfattare och styrelseledamot Konstnärernas Riksorganisation om rapporten Ateljéerna i Sverige.
Valberedningen vill inledningsvis tacka alla som engagerat sig i Fullmäktigevalet, till alla som nominerat och röstas och till alla som ställt upp på valbar plats.
Konstnärernas Riksorganisation fortsätter konstant att pusha för bild- och formkonstnärernas villkor, för att påverka och påpeka vad vi ser som högst avgörande för konstnärerna och konstlivet.
Konstnärernas Riksorganisations ordförande Sara Edström: Vi hälsar Robert Stasinski välkommen att ta över redaktörskapet för Konstnären.
Från och med idag den 10 januari har du möjlighet att rösta fram Fullmäktige till Riksmötet. Valet pågår fram till den 31 januari. Till Fullmäktige ska 40 medlemmar väljas fördelade på organisationens fem valområden.
Så meddelades till slut, den 17 december 2020, dom i målet mellan konstnären Astrid Sylwan och Kungälvs kommun som ansvariga för Konsthallen Strandverket. Och det var tydliga besked. Muntliga avtal är bindande den konstnärlige ledaren har mandat att ingå utställningsavtal och konstnären har rätt till ersättning också för sina arbetade timmar.
Många av Stockholms skyltfönster gapar tomma under pandemin. Stadsdelsförvaltningen i Norrmalm ska därför fylla skyltfönstren med konst, till exempel muralmålningar. Men arvodet är långt under standard, vilket väcker hård kritik.
Tack vare våra medlemmar och vårt hårt arbetande multikompetenta kansli är vi en stark röst för bild- och formkonstnärerna i Sverige. Redan under “normala” förhållanden är det ett tufft arbete att ständigt värna och förbättra våra villkor. Nu kom 2020 som en käftsmäll.
Konstnären är tidningen för alla yrkesverksamma bild- och formkonstnärer. Nu söker vi en ny chefredaktör som vill bevaka utvecklingen av konsten och konstnärens yrkesroll in i framtiden. Konstnären granskar politiska strukturer, branschens infrastruktur och allt som påverkar konstens och konstnärernas villkor.

Sidor